Even Voorstellen

Even Voorstellen, Monique Brabers

Ik ben Monique Brabers, Systeemtherapeut NVRG (beter bekend als relatie en gezinstherapeut) en Consulent seksuele gezondheid NVVS. Mijn studie tot systeemtherapeut heb ik gevolgd en afgerond bij, het door de NVRG (www.nvrg.nl) erkende opleidingsinstituut, Issooh.

 

Een systeemtherapeut bekijkt mensen en hun gedragen in hun context en betrekt daarin de gehele leefomgeving. Vanuit deze zienswijze worden ook de problemen bekeken. Relatie- of gezinstherapie zijn twee specifieke vormen van psychotherapie, waar beide partners of alle gezinsleden gezamenlijk aanwezig zijn. In de therapie staan de problemen van alle betrokkenen centraal.

 

Relatietherapie en gezinstherapie worden gezamenlijk ook wel systeemtherapie genoemd. Iedereen heeft in zijn of haar leefsysteem te maken met spanningen en problemen. Tot op zekere hoogte is dit normaal en hoort dit bij het leven, bijvoorbeeld wanneer de kinderen uit huis gaan en het gezin in een nieuwe fase komt.

 

Als de problemen ernstig zijn of lang duren kunnen zij de draagkracht van een of meer gezinsleden te boven gaan. Dan kunnen klachten ontstaan. Als er een samenhang is tussen klachten/problemen en de wisselwerking tussen mensen in een leefsysteem, kan systeemtherapie ofwel relatie/gezinstherapie een goede behandelmethode zijn.

 

Voorbeelden van problematiek:

  • partnerrelatieproblemen
  • seksuele problemen
  • (stief)gezinsproblemen
  • identiteitsproblemen
  • bindingsangst

 

Binnen onze ontwikkeling als mens speelt onze seksuele ontwikkeling een grote rol. Helaas is het niet altijd vanzelfsprekend dat deze ontwikkeling zonder problemen verloopt. Te denken valt aan nare ervaringen, seksuele oriëntatie, schaamte of onzekerheid. Maar ook zonder deze ingewikkeldheden wil het niet altijd vanzelfsprekend gaan in het seksuele spel. Dit alles kan een grote weerslag hebben op het seksueel welbevinden of het algemeen welbevinden. Als consulent seksuele gezondheid wil ik hier graag met u over in gesprek gaan. Lees er meer over onder het kopje Seksuele problemen.

 

Als systeemtherapeut ben ik naast de specialisatie seksuele problemen ook gespecialiseerd in problemen met betrekking tot nieuw samengestelde gezinnen (stiefgezinnen) Voor vragen kunt u zich wenden tot de site of even bellen 06-46182575.

Samenleven is een kunst!

Praktijkadres:
Over de Vesten 1, 3116 AD Schiedam

Contact:

T: 06 461 825 75

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KVK 24475876 0000

Big registratie: 79025207430 (verpleegkundige)
BTW nummer: NL001636353B18

AGB code praktijk 94058941

AGB code persoonlijk 94-011049

RBCZ licentienummer 204744R

(Niet nagekomen afspraken of afspraken gecanceld binnen 48 uur worden in rekening gebracht) - Privacystatement - Algemene Voorwaarden

Heeft u een klacht? Deze kunt u hier indienen.